Wat is een game desktop?

game-computer-op-maatEen Game Desktop is een normale computer zoals je gewend bent. Dus geen laptop, tablet of telefoon. Het is simpelweg een computer in een behuizing die op of onder je bureau wordt gezet en aangesloten zit op je accessoires zoals monitor, toetsenbord, muis, speakers, etc. Wil je games op de maximale instellingen kunnen spelen dan heb je simpelweg een game desktop nodig. Een game desktop heeft in tegenstelling tot een laptop of mobiel systeem genoeg ruimte om de beste componenten te plaatsen zodat er optimale prestaties mee behaald kunnen worden. Daarnaast kun je je game desktop ook een echte gaming uitstraling geven. Door het kiezen van een speciale behuizing met verlichting en doorzichtige vensters kun je je game room zelfs een echte gaming vibe geven.

Het verschil tussen een game laptop en een game desktop is dat men minder hardware in een laptop kwijt kan dan in een desktop. Een desktop heeft namelijk veel meer plaats voor hardware omdat het ook een grotere omvang en dus ook inhoud heeft. Dit kan echter wel per behuizing variëren. Een desktop is daarom in de meeste gevallen sneller en krachtiger dan een laptop. De desktop hardware is in veel gevallen ook goedkoper en kan veel effectiever ingericht worden. Bij een game laptop dient de hardware speciaal ontwikkeld te worden om in de kleine laptop behuizing te passen.

Het enige nadeel aan een game desktop ten opzichte van een game laptop is mobiliteit. Een game desktop is immers minder goed te vervoeren dan een game laptop. Daarnaast dien je bij een desktop game pc alle accessoires los bij te kopen. Bij een game laptop koop je een soort van alles in één oplossing.game-computer-op-maat

Maar wil jij echt fanatiek gamen en is mobiliteit geen belangrijke overweging dan is een game desktop de beste keuze die je kunt maken. Een game desktop heeft ook een langere levensduur dan een laptop vanwege de betere koeling. Er kan zich namelijk meer lucht verplaatsen in een desktop behuizing dan in een kleine laptopbehuizing met weinig open ruimtes.